PRESENTACIÓ
Rumb a un sistema sanitari sostenible, innovador i digital
Del 5 al 7 de juliol del 2023 tindrà lloc a Girona la XLII edició de les Jornades de l'Associació d'Economia de la Salut (AES) sota el lema "Rumb a un sistema sanitari sostenible, innovador i digital". Després de l'èxit de les Jornades AES XL+1 a Saragossa, ens tornarem a reunir per debatre sobre el present i futur del sistema sanitari.
Com va anunciar Tedros Adhanom Ghebreysus, Director General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el passat 14 de setembre, sembla que comencem a veure la llum al final del túnel de la pandèmia de la COVID-19. Tal i com suggeria el lema de l'anterior edició de les jornades, és el moment d'abordar canvis de gran calat i d'aprofitar el revulsiu generat per la crisi sanitària per treballar per a la transformació del nostre sistema de salut. Uns canvis que són complexos, però no insalvables, i que venen acompanyats d'oportunitats de millora, com ara la creació de l'Agència Estatal de Salut Pública.
Tanmateix, el context polític, econòmic i social actual segueix sent convuls, i genera importants incerteses sobre el futur del sector sanitari. Per això, el programa científic d'aquestes Jornades XLII posa el focus en els reptes i oportunitats més rellevants de la nova era post-Covid, reprenent prioritats prèvies a la pandèmia i utilitzant els aprenentatges d'aquests últims dos anys. En concret, tractarem la digitalització i la revolució de les dades com les grans palanques de canvi del Sistema Nacional de Salut. Ens centrarem en propostes que facilitin l'accés a la innovació i vetllin per a la sostenibilitat del sistema, comparant models internacionals d'avaluació de tecnologies sanitàries i analitzant el paper de la informació de costos en la gestió. Abordarem possibles solucions a temes complexos, com ara el foment de models innovadors d'atenció integrada per atendre la creixent multimorbilitat i possibles respostes a la gestió de malalties estretament relacionades amb la longevitat, com la demència. També debatrem sobre la desinformació en Salut Pública, amb propostes acadèmiques, periodístiques i divulgatives. Amb tot això, les sessions plenàries i les taules de ponències intentaran donar respostes a qüestions d'actualitat, des de diferents visions, comptant amb la participació de ponents de prestigi contrastat, tant nacionals com internacionals.
Des del Comitè Científic i el Comitè Organitzador de les Jornades XLII estem treballant per dissenyar un programa ambiciós que permeti generar debat sobre els importants reptes actuals a què s'enfronta el nostre sistema sanitari i posar-hi llum proposant possibles solucions. Paral·lelament, estem preparant l'acollida a Girona de les Jornades XLII, de forma que l'estada a la ciutat sigui còmoda, agradable i estimulant. Ens fa especial il·lusió rebre-us. Finalment, hi ha un tercer element essencial: les vostres idees i contribucions. Per això, us convidem a participar activament amb les vostres propostes, que, sens dubte, seran la clau de l'èxit de les futures jornades. Desitgem que siguin unes jornades participatives, amb un alt component científic, i que contribueixin a generar un impacte positiu en la societat a través del debat i la reflexió. Tenim molt a aportar i a Girona tindrem l'oportunitat perfecta per avançar en els importants reptes que tenim per davant.
Comitè Científic i Comitè Organitzador
Concedit el Reconeixement d’Interès Sanitari (RIS) amb número de registre 9002E/1/2023 a les XLII Jornades de l'Associació d'Economia de la Salut
COMITÈS
Comitè Organitzador
President
Marc Carreras Pijuan
Vocales
Maria Fuentes Fort
Anna Garriga Ripoll
José María Inoriza Belzunce
Marc Sáez Zafra
Joan San Molina
Laura Vall-llosera Casanovas
Comitè Científic
Presidenta
Laia Maynou Pujolràs
Vocales
Francesc Cots Reguant
Laura Vallejo Torres
Manuel Flores Mallo
Juan Carlos Rejón Parrilla
Marina Rodés Sánchez
Junta Directiva d'AES
Presidenta
Anna García-Altés
Vicepresidenta 1ª
Laia Maynou Pujolràs
Vicepresidenta 2ª
Pilar Pinilla Domínguez
Secretària
Cristina Hernández Quevedo
Tresorer
Roberto Nuño Solinis
Vocals
Sergio García Vicente
Dolores Jiménez Rubio
Sophie Gorgemans
Jaime Pinilla Domínguez
INFORMACIÓ GENERAL
Seu
Universitat de GironaFacultat de Lletres
Campus Barri Vell - Edifici Sant Domènec I
Plaça Josep Ferrater i Móra, 1
17004 - Girona

Transport
Com arribar-hi
Gràcies a l'extraordinària situació geogràfica de Girona i a unes excel·lents comunicacions, us resultarà molt fàcil arribar al nostre destí.
Si t'hi desplaces en avió, pots arribar-hi a través dels aeroports de Barcelona, Girona i també Perpinyà, ja que aquest últim només es troba a 35 km de la frontera. Si preferiu el tren, l'Alta Velocitat us porta fins les ciutats de Girona i Figueres. L'autopista AP-7 travessa la província de Girona de nord a sud i l'eix transversal d'est a oest. Finalment, per via marítima, s'hi accedeix a través dels ports de Palamós, Roses i Barcelona.
Font: Convention buerau Girona.
Organitzen


Acte Oficial de Benvinguda de les XLII Jornades d'Economia de la Salut
En properes setmanes.
Informació Turística: Girona
La ciutat històrica de Girona, una de les més interessants de Catalunya, permet recórrer més de dos mil anys d'història a partir de dos recintes fortificats: la Força Vella i l'eixample medieval. El primer correspon a la fundació romana i el segon a l'ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. Els nombrosos monuments que han arribat als nostres dies conserven riqueses artístiques notables. L'atractiu de Girona es completa amb el suggeridor Call Jueu, els bellíssims carrers i places porticades, els exultants espais barrocs i les construccions noucentistes de Rafael Masó.
Al punt més genuí de la Força Vella s'hi alça la catedral. Construïda entre els segles XI i XVIII, es configura a partir d'un conjunt de murs i espais d'estils diferents, des del romànic (claustre i torre de Carlemany) fins el Barroc de la façana i l'escalinata. El seu element més singular és la gran nau (s. XV-XVI), que constitueix l'espai gòtic voltat més ample del món (23 metres).
Ciutat bastida en pedra, ofereix espectaculars imatges de places porticades i carrerons empinats. Destaquem especialment les cases de l'Onyar (el riu que creua la ciutat) pintades amb colors vius i que, amb la Catedral i Sant Feliu de fons, constitueixen la imatge més emblemàtica de Girona.


Girona és una ciutat privilegiada en matèria de patrimoni natural. Rius que penetren al conglomerat urbà, boscos mediterranis i de ribera, massissos muntanyosos com el de les Gavarres, la bonica vall de Sant Daniel, camps, horts i cultius configuren un paisatge que ha sabut harmonitzar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. A poques passes del centre de la ciutat, podreu gaudir de tot això i molt més. Descobriu la vostra activitat de turisme actiu a Girona!
A Girona s'hi pot trobar tot tipus d'establiments, des del comerç més tradicionals a botigues d'última tendència: prestigioses marques internacionals, decoració d'avantguarda, joieries d'autor, artesans, antiquaris i productes gastronòmics selectes, entre altres, configuren una rica varietat d'opcions que garanteix una compra ideal per tothom.
(Font: Oficina de turisme de Girona)
Veure'n més aquí: www.girona.cat/turisme/cat/
DATES CLAU
25/01/23
Data límit
per la presentació de sessions organitzades
01/02/23
Data límit
per la presentació de comunicacions
22/03/23
Jornada
Tècnica
21/04/23
Data límit
per la inscripció a preu reduït
04/07/23
Taller
Precongressual
05/07/23
Inici de les
Jornades AES
Introducció a la modelització (bayesiana) de supervivència en l'avaluació de tecnologies sanitàries
Presentació
Introducció a la modelització (bayesiana) de supervivència en l'avaluació de tecnologies sanitàries (HTA, per les seves sigles en anglès)

En aquest taller repassarem els conceptes bàsics que avalen l'ús de models de supervivència en l'avaluació de tecnologies sanitàries i ens centrarem en els principals avantatges i dificultats de la implementació de models per a resultats del temps transcorregut fins a l'esdeveniment mitjançant un plantejament bayesià. El taller inclourà sessions pràctiques (amb R) per destacar les diferents eines que es poden fer servir en aquest tipus de modelització
Programa
Dimarts, 4 de Juliol
10.00 - 11.45 hores |
Part I
|
11.45 - 12.00 hores |
Pausa Cafè |
12.00 - 14.00 hores |
Part II
|
Ponents
Gianluca Baio
Catedràtic d'Estadística i Economia de la Salut, Cap de departament, Departament de Ciència Estadística, University College of London
Revisió i actualització del que sabem sobre comptabilitat analítica a l'SNS
Presentació
Revisió i actualització del que sabem sobre comptabilitat analítica a l'SNS
Adreçat a professionals interessats a desenvolupar sistemes de comptabilitat analítica o a qui correspon determinar-ne la necessitat i l'oportunitat.
Organitzat per la Xarxa Espanyola de Costos Hospitalaris (RECH) amb el suport d'INETUM Norte (Gescot).
El taller compta amb la col·laboració del CatSalut i del Ministeri de Sanitat.
Programa
Dimarts, 4 de Juliol
10.00 - 10.20 hores |
Benvinguda i introducció al curs sobre actualització de coneixements
Intervé: Francesc Cots. Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Hospital del Mar |
10.20 - 11.30 hores |
Per on hem de començar?
Intervé: Elisabet Buj. Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Institut Català de la Salut
|
11.30 - 12.00 hores |
Pausa Cafè |
12.00 - 13.00 hores |
Costos indirectes i criteris d'imputació, ja siguin automàtics o manuals, ponderats segons la intensitat. Un cop tot el cost és a centres de cost finals, només falta fer arribar el cost al pacient. (RECH)
Intervé: Mònica Núñez. Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Hospital Clínic Els costos indirectes suposen un percentatge rellevant de la despesa total necessària per al funcionament d'un centre sanitari. Aconseguir criteris de repartiment per a aquests costos indirectes a centres de cost finals és un pas indispensable per definir un sistema de comptabilitat analítica que reflecteixi l'ús de recursos derivat de l'atenció de cada pacient. I els costos relacionats amb centres de cost finals han d'arribar al pacient sobre la base de la necessitat de recursos reals de cada activitat diferenciada. Els temps d'atenció ponderats per intensitat permeten fer aquesta imputació. Temps d'infermeria a planta ajustats per càrregues de cures o bé el de cirurgians a la sala d'operacions per temps quirúrgic i nombre d'ajudants. |
13.00 - 14.00 hores |
Dinar |
14.00 - 15.00 hores |
Els sistemes d'informació: Inici i final de la comptabilitat analítica (INETUM)
Intervé: Javier Abad. INETUM Comencem identificant dades de recursos, d'activitat i d'estructura en els sistemes d'informació, els donem valor relacionant la despesa amb l'activitat i generem dades amb més valor afegit que tornem al sistema d'informació perquè es pugui utilitzar per a l'anàlisi i l'ajuda durant la presa de decisions. Tot plegat ha de tenir un suport tecnològic estructurat i sostenible. |
15.00 - 16.00 hores |
Del cost observat als estàndards de comparació és important tant el volum com l'ajuda de la IA/ML
Intervé: Francesc Cots. Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Hospital del Mar Un cop un hospital arriba a determinar una base de dades amb costos per pacient, necessita elements de comparació per validar la seva informació primer i disposar d'un benchmark de comparació després. Per això, la col·laboració entre iguals (RECH) i la publicació de normes (Ministeri de Sanitat/ Serveis Regionals) són agents necessaris, però no suficients. Ens manca la metodologia d'estandardització, de predicció i el volum de dades (hospitals). |
16.00 - 16.50 hores |
Reptes pendents per al desenvolupament definitiu dels Costos a l'SNS
Es concretarà als projectes de millora de la informació de costos al CatSalut |
Ponents
Elisabet Buj
Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Institut Català de la Salut
Francesc Cots
Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Hospital del Mar
Mònica Núñez
Red Española de Costes Hospitalarios (RECH). Hospital Clínic
Javier Abad
INETUM
Informació general
Dades generals
Data: 4 de juliol de 2023
Horari: 10.00 a 17.00 h.
Seu: Universitat de Girona - Facultat de Lletres
Organitza



Inscripció
- Para poder participar en el Taller no es imprescindible estar inscrito en las XLII Jornadas de la Asociación de Economía de la Salud. Las plazas son limitadas (40 máximo). A los participantes se les facilitarán los materiales necesarios con antelación para poder llevarlos en sus ordenadores.
- El coste de la participación será de 10 euros para los inscritos en las Jornadas y de 100 euros para los no inscritos en las Jornadas.
Dimecres, 5 de juliol de 2023
| ||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
Dijous, 6 de juliol de 2023
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
Divendres, 7 de juliol de 2023
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
Normes generals per l'enviament de resums
La data límit per la presentació de comunicacions és el 1 de febrer.
Únicament s'acceptaran els abstracts enviats a través del formulari de la pàgina web.
Els autors/es podran seleccionar la preferència de l'idioma de presentació entre castellà, anglès o indiferent, i s'haurà d'enviar el resum en l'idioma de presentació escollit.
En cas de triar "indiferent", el Comitè Científic serà qui decideixi la llengua de presentació (castellà o anglès) i podrà sol·licitar a l'autor/a responsable que enviï l'abstract en l'idioma final de presentació.
Si es tria l'anglès com a idioma preferent, no es pot garantir que la comunicació s'acabi presentant en anglès. En cas que l'autor/a responsable parli els dos idiomes, serà el Comitè Científic qui confirmi l'idioma de presentació al moment de configurar les sessions del programa.
Els autors/es podran escollir la preferència de presentació del seu treball (comunicació oral o comunicació oral curta), però serà el comitè Científic qui decideixi el format final de la presentació. La diferència principal dels dos tipus de comunicacions és la pròpia durada. Pe les comunicacions orals curtes, els autors/es disposaran de 5 minuts (3 diapositives màxim)per exposar el seu treball en una sessió específica que tindrà lloc a la franja horària de 13:00 a 15:00 (veure programa). Al final de cada sessió hi haurà temps per la discussió general, ja que s'hi agruparan treballs d'una mateixa temàtica. En les sessions de comunicacions orals, cada autor/a disposarà d'uns 15 minuts aproximats de presentació, seguits d'una discussió amb el públic.
L'autor/a responsable de la comunicació serà qui presenti la comunicació durant les Jornades. Se n'ha d'indicar el nom al formulari d'enviament del resum.
Una mateixa persona no pot ser responsable de més de DUES comunicacions.
Es descartaran del programa tots aquells abstracts els responsables dels quals no s'hagin inscrit abans del 21 d'abril.
Els autors/es han de seleccionar el tema de la comunicació d'entre dues llistes diferents, el primer més general i el segon més detallat.
Les Jornades AES comptaran amb 4 sessions els grups d'interès (EEconAES, EvaluAES, GestionAES i AESEC).
- A les sessions d'EEconAES, EvaluAES i GestionAES, l'autor/a presentarà la comunicació i seguidament hi haurà una discussió d'un comentarista que s'haurà llegit l'article amb anterioritat. La sessió seguirà amb un breu debat amb tots els participants.
- Per la sessió d'AES Early Carers (AESEC), és a dir, investigadors novells, predoctorals o postdoctorals que hagin conclòs el doctorat els últims 5 anys, l'autor/a no presentarà el seu treball perquè un sènior de referència del seu àmbit farà la presentació-discussió i prosseguirà amb un breu debat amb tots els participants.
Si desitja que el seu treball sigui considerat per aquestes sessions, haurà d'indicar-ho al lloc corresponent del formulari d'enviament de comunicacions. Si la comunicació no és triada per una d'aquestes sessions, se'n farà una valoració al grup general de comunicacions. Al formulari trobareu més informació per cada grup d'interès.
CONFLICTE D'INTERESSOS
Els autors/es han de descriure qualsevol relació financera o personal que tinguin amb altres persones o organitzacions i que puguin donar lloc a un conflicte d'interessos en relació amb l'article que es remet per la publicació.
PROTECCIÓ DE PERSONES I ANIMALS
Quan es descriuen experiments que s'han realitzat en éssers humans, s'hi ha d'indicar si els procediments seguits van complir les normes ètiques del comitè d'experimentació humana responsable (institucional o regional), i d'acord amb l'Associació Mèdica Mundial i la Declaració de Helsinki. No s'hi han de fer servir noms, inicials o números d'hospital, especialment a les figures. Quan es descriuen experiments amb animals, s'hi ha d'indicar si s'han seguit les pautes d'una institució o consell d'investigació internacional, o una llei reguladora de la cura i ús d'animals de laboratori.
CONFIDENCIALITAT DE LES DADES
Els autors/es han de declarar que han seguit els protocols establerts pels seus respectius centres sanitaris per accedir a les dades de les històries clíniques amb l'únic objectiu de la investigació o divulgació científica.
DRET A LA PRIVACITAT I CONSENTIMENT INFORMAT
Els autors/es declaren i garanteixen que posseeixen un document firmat per les persones les dades personals de les quals s'inclouen a l'article (per dades personals s'entén qualsevol informació relativa a una persona física identificada o identificable, com ara, i sense ànims de cap mena d'exhaustivitat: nom i cognoms, direcció, telèfon i qualsevol tipus de dada de salut. Per dades de salut s'entén qualsevol informació relativa a la salut passada, present o futura física o mental de l'individu, incloent-hi, sense cap ànim d’exhaustivitat, per exemple: imatges, analítiques, radiografies, etc.), autoritzant la inclusió d'aquestes dades a l'article referit.
PARAULES CLAU
- SALUT MENTAL
- VIOLÈNCIA MASCLISTA
- COVID-19
- AVALUACIÓ ECONÒMICA
- ANÀLISI DE LA PRESA DE DECISIONS MÈDIQUES
- VALORACIÓ D'ESTATS DE SALUT
- EFICIÈNCIA EN LA COBERTURA I PROVISIÓ DE SERVEIS SANITARIS
- CURES DE LLARGA DURADA I DEPENDÈNCIA
- COSTS I PREVALENÇA DE LA MALALTIA
- MEDI AMBIENT I SALUT
- GESTIÓ D'INSTITUCIONS SANITÀRIES
- DESIGUALTATS I EQUITAT
- VARIABILITAT EN LA PRÀCTICA MÈDICA
- DESPESA I POLÍTICA FARMACÈUTICA
- AVALUACIÓ DE POLÍTIQUES DE SALUT I SERVEIS SANITARIS
- DESPESA I FINANÇAMENT DEL SISTEMA SANITARI
- DEMANDA I UTILITZACIÓ DE SERVEIS SANITARIS
- MÈTODES QUANTITATIUS
- DETERMINANTS DE LA SALUT
- AVALUACIÓ DE TECNOLOGIES SANITÀRIES
- INNOVACIÓ I DIGITALITZACIÓ
Normes específiques per la proposta de sessions organitzades
Les persones interessades podran efectuar propostes de sessions organitzades amb un mínim de tres presentacions, amb o sense comentaristes. El Comitè Científic les avaluarà i hauran de seguir les normes següents:
- La data límit per la presentació de sessions organitzades és el 25 de gener.
- Es presentarà una única proposta per cada sessió organitzada per escrit i s'avalarà per dos socis o sòcies d'AES, que actuaran com coordinadors/es de la sessió corresponent i es responsabilitzaran de l'organització i desenvolupament.
- La proposta s'enviarà a través de la pàgina web de les Jornades.
- Les sessions tindran una durada de 90 minuts.
- A la proposta s'hi constatarà:
- Nom i informació de contacte dels dos socis/e d'AES que coordinaran la taula.
- Títol proposat per a la sessió.
- Resum i objectius de la sessió.
- Idioma de la sessió: castellà o anglès. La sessió es desenvoluparà en u sol idioma.
- Per cada una de les intervencions que conformin la taula, se n'aportarà:
- Nom dels autors/es i informació de contacte.
- Títol de la intervenció.
- Resumen de la intervenció (250 paraules), que haurà d'indicar de forma clara els objectius i continguts de la presentació seguint l'esquema de l'enviament de resums de les Jornades.
- Nom dels/les comentaristes (si fos necessari).
- Temàtica de la intervenció (veure llistat).
- Declaració de conflictes d'interessos.
- L'acceptació de la sessió es comunicarà als seus coordinadors/es. El Comitè Científic es reserva l'opció de proposar, amb la Junta Directiva d'AES, l'acceptació condicional d'una sessió després d'una modificació del contingut d'alguna de les intervencions proposades per criteris de qualitat científics.
- En cas que el Comitè Científic no acceptés la sessió, s'hi haurà d'indicar si els autors/es desitgen que els resums siguin avaluats per separat dins del procés d'avaluació de resums ordinari.
- AES no es responsabilitza del finançament de les taules organitzades. Paral·lelament, l'acceptació de les sessions organitzades és independent del seu finançament, i el patrocini es posarà a disposició dels patrocinadors de les Jornades sota els mateixos criteris que la resta de sessions. Les opcions i condicions de patrocinis estan disponibles al dossier de patrocinis que es pot sol·licitar a la secretaria de les Jornades (jornadas@aes.es).
Preu inscripció
Fins el 21 d'abril inclòs | Després del 21 d'abril | |
---|---|---|
Socis/es, nous socis/es AES, assimilats/des* | 350€ | 400€ |
No socis/es AES | 450€ | 510€ |
Estudiants socis/es AES i assimilats/es** | 100€ | 150€ |
Estudiants no socis/es AES | 150€ | 200€ |
21 % d'IVA inclòs
*: Tenen la consideració d'assimilats/des els socis/es d'aquelles associacions amb què AES manté un conveni en vigor, vegeu https://www.aes.es/socio-institucional/ i la Societat Catalana de Gestió Sanitària - SCGS i, la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) així com els socis/es d'aquelles societats integrades a SESPAS. Tant els uns com els altres hauran de justificar la seva pertinença a l'associació en qüestió mitjançant l'enviament a la secretaria tècnica de les Jornades (jornada@aes.es) d'una còpia escanejada d'algun document acreditatiu de la seva condició de soci/sòcia (certificació, rebut, etc.).
**: Serà imprescindible justificar la condició d'estudiant adjuntant una còpia escanejada al formulari d'inscripció d'algun document acreditatiu d'aquesta condició.
Inscripció de dia
Inscripció 1 dia – Dimecres 5 juliol | 120€ |
Inscripció 1 dia – Dijous 6 juliol | 120€ |
Inscripció 1 dia – Divendres 7 juliol | 80€ |
21 % d'IVA inclòs
Política de cancel·lació d'inscripcions
La cancel·lació d'inscripcions derivarà en una retenció de l'import pagat d'acord amb el cronograma següent:
-
Abans del 12 de maig (inclòs), es retindrà el 25 % de la tarifa i resta es reemborsarà un cop hagi finalitzat el congrés.
-
Entre el 12 de maig i el 12 de juny (ambdós inclosos) es retindrà el 50 % de la quota i se'n reemborsarà la resta un cop hagi finalitzat el congrés.
-
A partir del 12 de juny es retindrà un 100% de la quota.
Excepcions
Excepcionalment, i amb acreditació prèvia pels interessats de l'existència d'un afer personal greu, la Junta Directiva i el Comitè Organitzador podran eximir-los de la retenció corresponent derivada de la inscripció, la reserva d'allotjament o totes dues, fent el retorn de la totalitat de l'import abonat.
Hotel Carlemany 4*Plaça Miquel Santaló i Pavor, 117002 - Girona Veure mapa |
![]() |
Hotel Ciutat de Girona 4*Carrer Nord, 217001 - Girona Veure mapa |
![]() |
Hotel Ultonia 4*Gran Via de Jaume I, 2217001 - Girona Veure mapa |
![]() |
Hotel Erba by pillow 2*Carrer Ultònia, 117002 - Girona Veure mapa |
![]() |
Preu allotjament
DUI | DOBLE | |
---|---|---|
Hotel Carlemany | 110.36 € | 121.71 € |
Hotel Ciutat de Girona | 118.28 € | 142.50 € |
Hotel Ultonia | 110.36 € | 131.90 € |
Hotel Erba by pillow* | 72.23 € | 78.46 € |
Esmorzar i IVA inclòs
*Esmorzar no inclòs
Forma de pagament
-
Pagament online mitjançant la pàgina web de les jornades.
Política de cancel·lació de reserves d'allotjament
De manera semblant a la política establerta per la cancel·lació d'inscripcions, la cancel·lació d'una reserva d'habitació als hotels contractats per AES per l'allotjament dels assistents al congrés donarà lloc a una retenció de l'import pagat, d'acord amb el cronograma següent:
-
Entre el 3 de març (inclòs) i el 3 d'abril, es retindrà un 25 % de la tarifa i la resta es reemborsarà un cop hagi finalitzat el congrés.
-
Entre el 3 d'abril (inclòs) i el 3 de maig, es retindrà el 50 % de la tarifa i la resta es reemborsarà un cop hagi finalitzat el congrés.
-
Entre el 3 de maig i l'1 de juliol (ambdós inclosos) es retindrà el 75% de la quota i se'n reemborsarà la resta un cop hagi finalitzat el congrés.
-
A partir del 2 de juliol es retindrà el 100% de la quota.
Excepcions
Excepcionalment, i amb acreditació prèvia pels interessats de l'existència d'un afer personal greu, la Junta Directiva i el Comitè Organitzador podran eximir-los de la retenció corresponent derivada de la inscripció, la reserva d'allotjament o totes dues, fent el retorn de la totalitat de l'import abonat.
PREMIS
Es convoquen els premis següents durant les XLII Jornades AES:
- Premi a la millor Comunicació Oral, dotat de 1.500€ i finançat per la Càtedra dEconomia de la Salut i Ús Racional del Medicament de la Universitat de Màlaga.
- Premi a la millor Comunicació Oral Curta, dotat de 600€ i finançat per l'Escola Andalusa de Salut Pública.
Veure les bases a: Bases Premis Millor Comunicació Oral i Millor Comunicació Oral Curta
- Premi SESPAS a la millor Comunicació de Salut Pública a les Jornades AES, dotat de 300€ i finançat per SESPAS.
Veure les bases a: Bases Premi SESPAS
- Premi al Millor Article presentat a les Jornades AES per un/a investigador/a jove al camp de l'Economia de la Salut, dotat de 2.000€ i finançat per FEDEA.
Veure les bases a: Bases Premi FEDEA
Presentació
Salut mental, nous plantejaments després de la pandèmia
El proper dia 22 de març tindrà lloc a Girona una nova edició de la Jornada Tècnica prèvia a les jornades anuals de l'Associació d'Economia de la Salut (AES), que se celebraran del 5 al 7 de juliol del 2023 en aquesta localitat amb el lema "Rumb a un sistema sanitari sostenible, innovador i digital".
El conjunt d'actes científics d'enguany té com a objectiu debatre possibles maneres de transformar el sistema de salut des de la innovació i des d'una perspectiva de sostenibilitat. Ara bé, l'impacte de la pandèmia de la COVID-19 ha tingut conseqüències especialment importants en determinats aspectes, com ara la salut mental, per això creiem que mereix una atenció especial.
Per a aquesta edició de la Jornada Tècnica hem preparat dues taules rodones, de 90 minuts cadascuna, amb el lema "Salut mental, nous plantejaments després de la pandèmia". La primera se centrarà a analitzar l'impacte de la pandèmia en la salut mental des de diferents perspectives. A la segona es debatrà l'encaix organitzatiu de l'atenció a la salut mental en el conjunt del sistema i el paper fonamental de la prevenció. També es parlarà dels sistemes organitzatius innovadors, amb la presentació del model de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'IAS (Girona).
Hem dissenyat un programa ambiciós que esperem que sigui del vostre interès, per això us convidem a participar en aquesta Jornada i a contribuir activament al debat.
Programa
Dimecres, 22 de Març
16.00 - 17.30 hores |
Taula 1
La salut mental durant la pandèmia de la COVID-19Moderador:Marc Saez. Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS), Universitat de Girona. Ponents: Impacte mental de la pandèmia per Covid-19 entre els treballadors sanitaris espanyols. Estudi longitudinal de 15 mesos (MINDCOVID) Jordi Alonso, Gemma Vilagut, Itxaso Alayo, Montse Ferrer, Franco Amigo, Víctor Pérez, Philippe Mortier, en nom del Grup d'Estudi MINDCOVID. IMIM-Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques; CIBERESP; Universitat Pompeu Fabra-UPF. Confinament i salut mental de la gent gran: què hem après de la pandèmia de covid-19? Ariadna García-Prado, Paula González, Yolanda Rebollo-Sanz. Universidad Pública de Navarra, Pamplona; Universidad Pablo de Olavide, Sevilla. Temporal changes and socio-ecological disparities in mental health outcomes during the first year of the COVID-19 pandemic: A case study of Andalusian residents in Spain Brenda Robles, Marc Saez, María A. Barceló. Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS), Universitat de Girona; CIBER de Epidemiología y Salud Pública (CIBERESP), Madrid. |
17.30 - 18.00 hores |
Pausa - Cafè |
18.00 - 19.30 hores |
Taula 2
Com podem evolucionar el sistema d’atenció de la salut mental?Moderador:José María Inoriza. Serveis de Salut Integrats Baix Empordà - Hospital de Palamós Hi intervenen: Claudi Camps. Director de la Red Asistencial de Salud Mental de IAS (Girona). Joan Vegué. Director del Plan Director de Salud Mental y Adicciones de Catalunya. Miquel Roca. Catedrático de Psiquiatría. Universitat de les Illes Balears (UIB). |
Inscripció
Formulari tancat.
Ponents

Jordi Alonso
Grupo de Estudio MINDCOVID. IMIM-Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Claudi Camps
Psiquiatre i director assistencial de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions. IAS


Paula González
Catedrática de Fundamentos del Análisis Económico. Universidad Pablo de Olavide de Sevilla

Miquel Roca
Decano de la Facultad de Medicina y Catedrático de Psiquiatría. Universitat de les Illes Balears

Informació general
Dades generales
Data: 22 de març de 2023
Horari: 16.00 a 19.30 h.
Seu: Universitat de Girona - Facultat de Lletres
Campus Barri Vell - Edifici Sant Domènec I
Plaça Josep Ferrater i Móra, 1. 17004 - Girona
Organitzen


Amb la col·laboració de:

ENTITATS COL·LABORADORES






ENTITATS PATROCINADORES








